کاهش ریسک تولیدات کشاورزی برای تامین امنیت غذایی


نايب رئيس  کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي، کاهش ريسک توليد در بخش کشاورزي را براي تامين امنيت غذايي کشور امري ضروري دانست.



به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا نوري صبح چهارشنبه 12 آذرماه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نوسانات و افزايش قيمت محصولات کشاورزي امنيت غذايي جامعه را تهديد مي کند چرا که قدرت خريد مردم و هم چنين توان توليد کنندگان را کاهش مي دهد و در همين راستا اصول مرتبط با امينت غذايي و لزوم رسيدن به خودکفايي در توليد محصولات غذايي و استراتژيک کشور در قانون اساسي بايد مورد توجه مسئولان قرار گيرد.

وي با اشاره به تاکيد قانون بر حمايت از توليد و دست يابي به خوداتکايي در توليد محصولات استراتژيک گفت: با اين وجود برخي مسئولان واردات را بر توليد ترجيح مي دهند که اين رويکرد بدليل مزيت هاي نسبي اين گونه مبادلات اقتصادي و همچنين کمبود آب و نياز آبي قابل توجه بخش کشاورزي اتخاذ مي شود اما بايد با اصلاح چنين تفکري، براي خوداتکايي در توليد محصولات استراتژيک قابل توليد در کشور تلاش کنيم.

نماينده مردم بستان آباد در مجلس شوراي اسلامي، امنيت غذايي را با توانمندي مردم در تامين و تهيه اين مواد و همچنين توليد و تداوم دسترسي به حوزه کشاورزي مرتبط دانست و افزود: با توجه به جايگاه امنيت غذايي و تغذيه در زندگي روزمره همه افراد جامعه و تاثيرات نوسانات و  افزايش قيمت محصولات کشاورزي بر اين حوزه، مسئولان بايد به رفع موانع توليد و حمايت از کشاورزان توجه ويژه اي داشته باشند چرا که ريسک و هزينه هاي توليد بالا، موجب بي انگيزگي توليدکنندگان و در نتيجه ايجاد اختلال در امنيت غذايي مردم مي شود.

نوري در خصوص کاهش قدرت خريد مردم و توان دسترسي آنها به مواد غذايي نيز گفت: بايد ساز و کارهاي لازم براي کاهش ريسک محصولات کشاورزي و نيز فاصله قيمت در مزارع و واحدهاي توليدي و قيمت هاي فروشگاهي مورد توجه جدي قرار گيرند چرا که در کشور ما نوسانات قيمت محصولات کشاورزي بسيار ملموس است و برخي محصولات  با  سه برابر قيمت خريداري شده  از توليد کننده در فروشگاه ها عرضه مي شوند و واسطه ها تنها سود کننده از اين نوسانات قيمت ها هستند.

عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر کاهش فاصله قيمت ها و تنظيم بازار محصولات کشاورزي خاطر نشان شد: با توجه به نقشي تشکل هاي توليدي در کاهش ريسک و بهبود توليد و جلوگيري از نوسان قيمت ها، بايد راه اندازي اين تشکل ها در دستور کار مسئولان حوزه کشاورزي قرار گيرد که تعاوني ها مي توانند نقش موثري در اين زمينه داشته باشند.


ارسال مطلب: 1393/09/16

ارسال مطلب به دوستان

برای ارسال متن کامل داز طریق ایمیل به دوستان خود اینجا کلیک نمائید.

دریافت نسخه چاپی

برای دریافت نسخه چاپی(Printable) متن کامل اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده تنظیمات مناسب نسخه چاپی اینجا کلیک نمائید.

کلمات کلیدی

امنيت غذايي ، توليد ، کشاورزي

بازگشت به ابتدای صفحه | بازگشت به صفحه نخست

کلیه حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ است.